Karlstad Mitt i City

Föreläsning med prästen och författaren Olle Carlsson

Som en del av temaveckan ”Livet värt att leva” har vi glädjen att få välkomna prästen och föreläsaren Olle Carlsson till oss. Olle håller en föreläsning kl 13.00 och finns sedan kvar för signering till kl 15.00. Ingen föranmälan behövs.

https://www.svenskakyrkan.se/karlstadsstift/livet-vart-att-leva (Hela programmet för temaveckan)

”Om du verkligen låter varma tankar av tro, hopp och kärlek sjunka in i ditt medvetande på morgonen så kommer de att påverka din dag.”Olle Carlsson delar med sig av personliga reflektioner som blir ett slags andliga övningar att inleda dagen med. Att ta en stund för meditation varje morgon blir en vana, till slut lika självklar som att borsta tänderna eller ta sin dagliga medicin. Tankarna ska ge oss kraft och möjlighet att påverka den enda tid vi verkligen har: nuet. Just idag skänker oss inspiration. Varje dag. Vi har alla svårt att stanna upp i vardagen, ta tag i våra tankar, leva i stunden. Men här hittar vi en andningspaus i vår kravfyllda tillvaro. Det är först i stillheten som vi kan få syn på våra möjligheter och acceptera våra begränsningar, allt det som får oss att utvecklas som människor. Sinnesrobönen ”Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”

Olle Carlsson har arbetat som präst i 35  år, han har erfarenhet av eget missbruk och beskriver vad det kan innebära att bryta med meningslöshet och tomhet och söka efter mening, tillit och helhet i vår tid. Idag är han kyrkoherde i Katarina församling. Katarinamässan är Sveriges mest välbesökta gudstjänst.

 

onsdag 13 mars kl 13:00-15:00

Plats

Karlstad Mitt i City