Stockholm Mäster Samuelsgatan

Föräldrapeppen - en rolig och inspirerande kväll i höstmörkret!

Det är inte lätt att vara förälder idag! Man ska kunna samsas med sitt ex och dennes nya familj, vara lagom sträng gällande barnens skärmtid och dessutom behandla sina barn med respekt och tålamod i alla situationer. Hur gör man?

Kvällens författare har goda råd i alla ovanstående frågor och låter oss dessutom förstå att vi är rätt ok hur vi än gör - det är inte alltid du, det är dom också! 

Vi får lyssna till:

Moa Herngren har skrivit fem romaner och flera tv-serier. I vår är hon bland annat aktuell med SVTs nya dramasatsning Bonusfamiljen som hon skapat tillsammans med sin svägerska Clara Herngren och bror Felix Herngren.
Fältguide för bonusfamiljen är en peppande och lösningsorienterad handbok med överlevnadskit för den nya familjen.

Sofia Falk & Therese Krupa Syllner 
Få kan peppa dig, få dig att skratta och ge dig styrka att klara av småbarnskaoset så som författarna bakom humorbloggen 'Hormoner och hemorrojder'. Det är inte du, det är dom består av nyskrivna texter om allt som förändras när man får barn: relationen, sexlivet, kroppen och inte minst hemmet. Dessutom innehåller den roliga infografer, listor och ”svar på tal” till ovälkomna tyckare!

Björn Solfors 
Det talas om att det växer fram en ny, smart och social generation. Samtidigt varnar experter för skärmberoende, sömnsvårigheter, sittsjuka och sjunkande skolresultat. Hur ska du som förälder förhålla dig till detta? Journalisten Björn Solfors berättar i Skärmtid om resultatet av sina möten med ledande forskare, läkare, psykologer samt föräldrar i jakten på hållbara råd och tips. 

Petra Krantz Lindgren är beteendevetare i botten och håller kurser och föreläsningar i Aktivt Föräldraskap. Hon driver också bloggen ”En annan du”. Med känsla för barns självkänsla handlar om hur självkänslan naturligt finns i våra barn, och hur vi kan handla för att uppmuntra den. Barn med sund självkänsla accepterar och gillar sig själva, de lyssnar på sina egna och andras känslor och behov, de höjer sin röst mot orättvisor, vågar gå sina egna vägar i livet, tar ansvar för sina misstag, tar kritik på ett konstruktivt sätt. Och de vet att de duger för den de är och inte för sina prestationer.

Välkommen till en kväll med igenkänning, skratt och nya insikter! Kvällen är gratis men föranmälan krävs via knappen nedan. Insläpp kl 19.30, programmet startar 19.45.

onsdag 16 november kl 19:30-21:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan