Stockholm Mäster Samuelsgatan

För småbarnsföräldrar: Vad ni borde få veta om föräldrarollen

Välkommen att lyssna till Kajsa Lönn Rhodin och Maria Lalouni som utifrån sin bok "Vad alla föräldrar borde få veta" delar med sig av sina tips för hur man kan utvecklas i föräldrarollen. Katarina Ekstedt är författare till nya serien om Ville och Vera för de allra minsta. Hon berättar om serien och det unika samarbetet med Akademibokhandeln. Föranmälan via knappen nedan.

Alla gäster får en fin goodie-bag.
Föräldraskap innebär många utmaningar och det vimlar av åsikter och tyckande om hur en förälder ska vara.
Vad alla föräldrar borde få veta ger hjälp att sålla i det enorma informationsflöde som finns, genom att utgå från forskning och presentera sådant som visat sig fungera bra för många.En sak forskare världen över enats om är att en god relation mellan föräldrar och barn är bland det viktigaste. Det finns däremot inte några lösningar som passar för alla varje förälder är den främsta experten just på sitt barn. Boken handlar helt enkelt om vad alla föräldrar borde få veta.

Kajsa Lönn Rhodin och Maria Lalouni är båda psykologer och har fördjupat sig i frågan om föräldrarollens betydelse och utmaningar. Ingen är eller behöver vara perfekt för att duga däremot har alla möjlighet att utvecklas.

Serien om Ville och Vera
I den nya bokserien om Ville och Vera för de allra minsta, är igenkänningsfaktorn för det lilla barnet stor. Både miljöerna och leken lyfts på ett fantastiskt sätt med Lovisa Blombergs härliga illustrationer. Med enkla och korta sagotexter tar den upp allt som kan hända när man är ett litet barn. Och de yngre boksläsarna kan lätt känna igen sig i historien. Serien är ett perfekt presenttips till alla med små barn.

Katarina Ekstedt är författare och förlagschef för Triumf förlag. Hon har bl a skrivit böckerna om Kaj och om Rekordskolan.

tisdag 17 september kl 11:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan