Lund Stortorget

För barnen: Suzanne Mortensen berättar

Välkommen att lyssna till Suzanne Mortensen som berättar utifrån sina böcker "Drakjakten" och "Stulen plånbok". Ingen föranmälan krävs.

Drakjakten
Tänk att få sin dröm om ett husdjur uppfylld och att husdjuret är en drake. Jakob önskar sig ett husdjur, men inte vilket husdjur som helst- en drake ska det vara! När han får en leksaksdrake i födelsedagspresent blir han först besviken. Men snart upptäcker Jakob att presenten är magisk. Den är faktiskt ingen plastfigur som bara står och glor i bokhyllan, Drakbard är en livs levande drake som äter kaktusar och kan prata. Snart tar han med Jakob och bästisen Bella på ett äventyr. De måste hjälpa Drakbard att hitta ett stulet drakägg!
Ett härligt högläsningsäventyr (som utspelar sig i Lund) av Suzanne Mortensen, med roliga illustrationer av Andrea Femerstrand.

Stulen plånbok
När Arash och Sara kommer till Lilla kaféet efter skolan är det en kille som har tappat sin plånbok där. De springer efter honom för att lämna tillbaka plånboken, men han hinner försvinna. 
När de tittar i plånboken förstår de att det inte är hans. Har han stulit den? 

Sara och Arash tycker om att fika på Lilla kaféet efter skolan. Men mest av allt tycker de om att hjälpa polisen att lösa brott. Trivsam deckarserie i småstadsmiljö 
Suzanne Mortensen är bibliotekarie och barnboksförfattare. Hon debuterade 2009 med de två första böckerna i serien om Dickens detektivbyrå. Samma år mottog hon Svenska Akademiens bibliotekariepris. Sedan dess har hon skrivit flera serier för nybörjarläsare. 
Stulen plånbok är hennes första bok i en serie med korta, enkla deckare.

lördag 15 september kl 14:00

Plats

Lund Stortorget