Stockholm Mäster Samuelsgatan

"Flickan och skammen" - författarsamtal med Katarina Wennstam

Ett samtal om samhällets syn på slampor - eller helt enkelt kvinnor och unga tjejer som vågar ta plats.

Om boken: ”Kvinnor och flickor har i alla tider stämplats för sin sexualitet. Ibland har det inte ens med faktiska sexuella handlingar att göra, en flicka som tar plats kan snabbt stämplas som hora eller slampa. Inget är effektivare för att oskadliggöra en kvinna.”
Flickan och skammen är ett kritiskt reportage om ryktesspridning, sexualitet och skam, skriven i samma anda som de banbrytande böckerna Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman

Om författaren: Katarina Wennstam, född 1973, är uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Nacka. Hon slog igenom med sina två reportageböcker om mäns övergrepp på kvinnor, Flickan och skulden (2002) och En riktig våldtäktsman (2004). Flickan och skulden nominerades till Augustpriset för bästa fackbok och belönades med Vilhelm Moberg-stipendiet, samt Advokatsamfundets Stora Journalistpris. Hon har sedan dess givit ut romanerna Smuts (2007), Dödergök (2008), Alfahannen(2010), Svikaren (2012), Stenhjärtat (2013) ochSkymningsflickan (2015) som sålt i sammanlagt en miljon exemplar.

lördag 1 oktober kl 14:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan