Stockholm Mäster Samuelsgatan

Fantastiska fågelfakta med Anders Brodin

– Stockholms bokhelg: Författarträff med Anders Brodin

Vi möter Anders Brodin, vars förra bok Smartast bland mesar kom ut precis när pandemin slog till i mars 2020 och blev en omedelbar succé. I sin nya bok Fångad av fåglar berättar han om sitt passionerade fågelintresse. Ständigt bekantar han sig med nya fågelarter såväl i Sverige som i resten av världen. I dag är han professor med särskilt fokus på fåglars minne och kognition.

I boken berättar Anders om varför just fåglar är så fängslande, om vissa fågelarters specialiserade hjärnor, deras otroliga minne när det gäller att bygga upp matförråd till vintern och deras strategier för att skydda dessa. Vi får även veta hur det kommer sig att de flesta fåglar kan flyga men inte alla och hur det går för våra hotade fågelarter. Hans entusiastiska berättande leder in på allehanda anekdoter med fågelanknytning. Bland annat får vi veta mera om rumänska restaurangmenyer under Ceaucescus diktatur, japanska kejsarnamn och August Strindbergs svårigheter som fågelskådare.

Du kommer garanterat att lära dig någonting nytt under denna författarträff, och självklart kan du få ditt exemplar av boken signerat!

Begränsat antal platser. Föranmälan sker via länken.

Denna författarträff är en del av Stockholms bokhelg 2023. Tryck här för att läsa mer om vårt program under festivalen.

Varmt välkommen!