Uppsala Stora Torget

Factfulness, en kväll om att förstå världen

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är medförfattare till Hans Roslings sista bok "Factfulness – Tio knep som hjälper dig att förstå världen" , och även grundarna till stiftelsen Gapminder. Hör dem berätta denna kväll. Föranmälan görs via knappen nedan.

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i ­omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

Med samma passion och folkbildningsiver som gjort Hans Rosling berömd visar han hur vi alla kan slippa stressas av en föråldrad bild av världen. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan medborgare, politiker och företagsledare fatta rätt beslut i en globaliserad samtid.

tisdag 22 maj kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget