Uppsala Stora Torget

Eric Rosén och Anneli Jordahl i ett samtal om klass

Uppväxt, arv och ojämlika livsförutsättningar. Om de synliga och osynliga strukturer som påverkar oss alla. Föranmälan via knappen nedan.

Journalisten Eric Rosén debuterar med en väldigt stark självbiografisk bok om sin pappa. 
Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort är en fullständigt förkrossande berättelse om uppväxt, klass och om att vara anhörig. En rak och ärlig skildring av det frustrerande och förkrossande livet med en förälder som alltid låter sitt eget missbruk gå före familj och ansvar. Med stor värme, närhet och kärlek beskriver Eric Rosén en far som gick sin egen väg.  

Journalisten, författaren och litteraturkritikern Anneli Jordahl är aktuell med en nyutgåva av sin moderna klassiker Klass – är du fin nog? Det har gått femton år sen Annelie Jordahls nätta, men till ämnet tunga, bok kom ut för första gången. Både till innehåll och form har den lockat tusentals läsare sedan dess, och blivit något av en klassiker i genren.

Möt dessa två författare i ett samtal om klass – om ojämlikhet, arv och uppväxt. Om de synliga och osynliga strukturer som påverkar oss alla. Samtalet modereras av Pontus Kipowski och är ett samarbete mellan Bokförlaget Natur & Kultur och Bokförlaget Atlas.

torsdag 25 april kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget