Uppsala Stora Torget

En kväll om vår hållbara framtid

Vad är det som händer med vår planet och vad kan vi som individer göra för att motverka den negativa utvecklingen? Välkommen att lyssna till DNs kulturchef Björn Wiman och hållbarhetsexperten Jessica Cederberg Wodmar som berättar utifrån sina aktuella böcker "Sent på jorden" och "50 myter om hållbarhet". Föranmälan via knappen nedan.

50 myter om hållbarhet guidar en av Sveriges mesta hållbarhetsexperter, Jessica Cederberg Wodmar, oss genom komplexa frågor och den senaste forskningen samtidigt som hon slår hål på myter om hållbarhet. Personligt, utan pekpinnar och med stor optimism visar hon vad som är betydelsefullt och vad som inte är det.  Och hur hållbarhetstänkandet kan genomsyra alla delar av livet. Boken ger läsaren verktyg för att leva hållbart på ett enkelt och smart sätt. För som Jessica skriver, hållbarhet handlar verkligen inte om att gå runt och ha ångest. Hon vill i stället hjälpa människor att förstå och navigera i hållbarhetsbegreppen och känna stolthet över den hållbarhet just du bidrar med!

Sent på jorden
DN:s kulturchef Björn Wiman har länge varit engagerad i den pågående klimatkrisen. Nu samlar han sina krönikor sedan 2012 i Sent på jorden. 33 tankar om världens största nyhet en bok full av allvar, handlingskraft och inspirerande optimism.

Björn Wiman är journalist och chef för kulturredaktionen på Dagens Nyheter. Han har tidigare varit bland annat kulturchef på Expressen och skriver sedan 2012 regelbundet om klimatförändringarnas koppling till kulturen och samhället.

 

torsdag 4 april kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget