Lund Stortorget

En kväll om internationell litteratur

Välkommen till en kväll med bokförlagen Tranan och Rámus. Medverkande: Förläggarna Per Bergström och Johannes Holmqvist, den tjeckiska författaren Petra Hulova samt översättaren Niclas Nilsson. Fri entré. Förhandsanmälan via knappen på denna sida.

Allt detta tillhör mig av Petra Hulova är den fängslande och prisbelönta berättelsen om fyra generationer kvinnor i Mongoliet vars öden vävs in i varandra. En berättelse som tar sin början i det vidsträckta mongoliska landskapet med hästar, jakmjölk, den eviga grässtäppen, livet i de rökfyllda gererna och en systers alltför tidiga och tragiska död, för att sedan i längtan till storstaden fortsätta till Ulanbaatars fattiga betonghöghus, små serveringar, utbredd alkoholism, arbetet som prostituerad på bordell och en oäkta dotter.

Historien berättas av de olika kvinnorna från sina perspektiv och kvinnornas och generationernas öden flätas samman alltmer i en historia med växlande relation mellan kärlek och förakt att utnyttjas och viljan till revansch. För kvinnoförtrycket och främ- lingsfientligheten är den samma för en farmor som för hennes barnbarn. Miljön och tiden kan vara en annan, men längtan efter någonting bättre är densamma Allt detta tillhör mig är en drabbande roman som inte lämnar någon oberörd.

tisdag 12 november kl 19:15

Plats

Lund Stortorget