Uppsala Stora Torget

En kväll om hemslöjd

Det har åter blivit väldigt trendigt att handarbeta! Välkommen att lyssna till Ann-Mari Nilsson som skrivit boken "Sticka mönster" och med Helena Bengtsson som skrivit boken "Sy väskor." Föranmälan görs via knappen nedan.

Ann-Mari Nilsson är utbildad industridesigner på Beckmans och är en av Sveriges mer namnkunniga textilformgivare. Hon har formgivit för bland annat Marc O Polo, IKEA, Östergötlands Ullspinneri och Hemslöjden. I Japan är hon en stickstjärna och syns inte bara i böcker utan även i tv-program och utställningar.
Helena Bengtsson har en magisterutbildning i textildesign vid Textilhögskolan i Borås och har även studerat Textilkonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet. Med öppen blick undersöker hon kulturarvet och använder det som inspiration- och kunskapskälla i sitt arbete. Hon arbetar med ateljékollektioner och utställningar, gör offentliga utsmyckningar och uppdragsformgivning. Från och till anlitas hon även som lärare och har kurser i olika tekniker.

torsdag 25 januari kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget