Stockholm Mäster Samuelsgatan

En kväll om hållbart och etiskt sparande

– Onsdag 9 mars kl. 19.30

Att handla ekologiskt, källsortera eller köra hybridbil är olika sätt att som konsument försöka leva mer hållbart. Men hur ser det ut med ditt eget sparande, kan vi låta tanken om hållbarhet styra även där? Och hur? 

Onsdagen den 9 mars kl. 19.30 besöker Carl Rosén, fd vd för Aktiespararna och blivande departementsråd vid Näringsdepartementet, oss. Han berättar, rakt och lättfattligt, hur man som enskild sparare kan göra mer etiska och hållbara val. Han intervjuas av Mikaela Idermark, fd vice vd på Unga Aktiesparare. Fri entré men föranmäl dig i butiken eller till osa.city@akademibokhandeln.se senast 8 mars. Förlaget bjuder på dryck & tilltugg. Välkomna!

Om boken
Hur sparar man ansvarsfullt och hållbart? Är det överhuvudtaget möjligt, eller ska vi som privatpersoner överlåta sådant till proffsplacerarna? Alla svenskar måste förr eller senare göra ett antal aktieval. Det gäller när man väljer tjänstepension, när man väljer fond i premiepensionen och också i det privata sparandet.

I denna lättbegripliga och placerarvänliga inspirationsbok ger Carl Rosén tydliga svar: det går och det går till och med bättre än att gå via fonder och andra kommersiella aktörer. På samma sätt som många i vardagen försöker följa sin egen övertygelse till exempel genom att källsortera, äta ekologiskt, köpa hybridbilar, välja att cykla, inte köpa pälsar eller att inte röka, kan du göra exakt samma sak när du placerar dina pengar. Genom att välja rätt aktie, fond eller livbolag kan du både bli rik och placera hållbart på dina villkor. Utgångspunkten är att varje individ själv har en uppfattning om vad som är etiskt eller långsiktigt hållbart. Det kan handla om allt från miljöfrågor, global uppvärmning, vapen, kärnkraft och djurförsök till tobak och alkohol. Med detta som grund visar Carl Rosén i boken pedagogiskt, steg för steg, hur var och en kan bygga upp ett hållbart och etiskt sparande som till och med slår proffsen.

onsdag 9 mars kl 19:30-21:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan