Malmö Triangeln

En hyllning till MFFs Bosse Larsson

Välkommen att lyssna till MFF-legendaren Staffan Tapper som berättar om en annan legendar, Bosse Larsson. Staffan finns sedan på plats för signering till kl 15.00.

Nu har MFF-legendaren Staffan Tapper, skribenten Micke Sjöblom, fotografen Anders Roos gjort en 340 sidor tjock hyllningsbok till en av de största inom svensk fotboll. 
Den störste i Malmö FF. Bosse Larsson. Bosse. 

I denna hyllning till Bosse får de svart-vita bilderna från 1950-, 60- och 70-talet breda ut sig och berätta historien om det fysiska fotbollsfenomenet från Kirseberg. Som upptäcktes av Malmö FF:s talangscouter vid en skolturnering på Limhamnsfältet. Vilket lade grunden för att Eric Persson kunde fortsätta att bygga sitt ljusblåa lag mot en dominerande ställning i Sverige. Ett bygge som sedan kröntes med stora framgångar även ute i Europa. 

I boken finns också helt nya, spännande berättelser om Bosse. Författarna vandrar i Bosses fotspår i Stuttgart i Tyskland där han gjorde tre framgångsrika proffssäsonger, valdes till Bundesligans bäste spelare, och krönte sejouren med en 3-0-seger över Bayern München, då "Kung Bosse" överlistade "Kaiser Franz". Här finns också flera nygjorda intervjuer med bland andra rumskamraten Krister Kristensson, succétränaren Bob Houghton, landslagets kapten Björn Nordqvist samt den andra delen av det framgångsrika radarparet från 1960-talet, Lasse Granström.

lördag 12 maj kl 13:00-15:00

Plats

Malmö Triangeln