Nacka Sickla Köpkvarter

Döden på Medelhavet! En kväll om medmänsklighet och flyktingmottagande

Dieselverkstadens bibliotek och Akademibokhandeln Sickla presenterar "Döden på Medelhavet! En kväll om medmänsklighet och flyktingmottagande". Anmälan görs via knappen nedan och evenemanget hålls på Diselverkstaden.

Flyktingkatastrofen på medelhavet är ett faktum och känslan av frustration och maktlöshet stor. Många bilder har målats upp men hur ser det egentligen ut och hur kan vi hjälpa till? Kom och hör Mattias Beijmo och Annah Björk berätta om sin bok "Båt 370 Döden på Medelhavet". Boken förmedlar berättelser och vittnesmål som aldrig tidigare hörts och ger en bild av hur det är att vara flykting i en sjunkande båt mellan Turkiet och Grekland.

Samhällsanalytikern Carlos Rojas pratar utifrån sin bok "Var går gränsen?" om komplexa frågor som flyktingmottagande, bemötande och medmänsklighet. 

Barnmorskan Astrid Börjesson från Läkare utan gränser berättar om sina erfarenheter ombord på Dignity I, ett av räddningsfartygen på Medelhavet.

Under kvällen finns Volontär i Nacka, ett initiativ från Nacka kommun, på plats och informerar om vad man gör lokalt i kommunen samt hur man kan hjälpa till. 

Akademibokhandeln är på plats och säljer de aktuella böckerna varav 20% av försäljningen går till Läkare utan gränser. 

 

Arrangörer är Dieselverkstadens bibliotek och Akademibokhandeln i samarbete med Nordstedts och Roos & Tegnér och Läkare utan gränser.

onsdag 19 april kl 19:00

Plats

Nacka Sickla Köpkvarter