Stockholm Mäster Samuelsgatan

Deckarkväll inför påsken

Välkommen att lyssna till tre lovordade deckarförfattare som berättar om sin aktuella böcker! Emelie Schepp, Christoffer Carlsson och isländska Yrsa Sigurdardóttir intar vår författarscen denna kväll för läsinspiration inför stundande påskledighet. Föranmälan via knappen nedan.

Om du inte är medlem  - och inte vill bli det - går det bra att anmäla sig till natalie.pettersson@harpercollins.se

Broder Jakob  av Emelie Schepp är en kriminalroman om att tvingas möta sitt eget, våldsamma förflutna. Om syskonskap, relationer och försoning. Det är den femte boken i serien om åklagare Jana Berzelius. Serien har sålt i över 1,5 miljoner exemplar och blivit en stor internationell succé.

Järtecken av Christoffer Carlsson
En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.

Arvet av Yrsa Sigurdardóttir
Arvet är första delen i isländska deckardrottningen Yrsa Sigurdardóttirs serie om barnpsykologen Freyja och polisen Huldar. Författaren väver skickligt samman mörka familjehemligheter och en mordintrig som får blodet att isa sig. Arvet står ut i mängden bland alla nordic noir-thrillers som givits ut de senaste åren. Historien innehåller så många lager och är så skickligt konstruerad att ingen på jakt efter nästa stora nordiska deckarupplevelse kommer bli besviken.

onsdag 10 april kl 17:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan