Sundsvall Storgatan

Deckarförfattarna Gabriella Ullberg-Westin, Mattias Leivinger och Johannes Pinter gästar Bokens Afton INSTÄLLT

Välkommen till en spännande kväll! Biljetter förköpes i butiken.  Evenemanget är dessvärre inställt. Köpta biljetter återlöses i kassan.

Om Fixaren:
En kylig kväll i mars skjuts en 25-årig man ihjäl efter ett biobesök. Kriminalinspektör Johan Rokka leder förundersökningen och snart riktas intresset mot en vän till offret, som var i närheten när mordet begicks. Vd-assistenten Amanda Bruse kämpar med att komma tillbaka efter en lång sjukskrivning. Företaget hon arbetar på står inför lanseringen av en produkt värd miljardbelopp och när en av företagets nyckelpersoner försvinner spårlöst hamnar Amanda plötsligt mitt i händelsernas centrum. Polisen har nu både ett mord och ett försvinnande att hantera. Och när Rokka mitt i allt råkar ut för en personlig tragedi står plötsligt hela hans framtid på spel.
Fixaren är den tredje boken i serien Morden i Hudiksvall.

Gabriella Ullberg-Westin har studerat kriminologi vid Stockholms Universitet och innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag. Nu kommer Gabriella Ullberg Westins tredje bok om Johan Rokka och hans kollegor på polisstationen i Hudiksvall. I Fixaren är temat social engineering - att genom sin sociala förmåga manipulera andra att lämna ut känslig information eller begå brott.
Om De mörkermärkta:
I ett vårkallt Stockholm sker en serie mord som till en början inte verkar ha något samband. En sömnlös taxichaufför. En alkoholiserad före detta psykolog. En psykiskt sjuk kvinna på ett behandlingshem. Tre människospillror förenade i sina olycksöden. När poliskommissarie Iris Riverdal får fallen på sitt bord ställs hon inför en gåtfull mördare, en undflyende skepnad med dunkla metoder och okända motiv. Och bakom honom anas en ansiktslös ondska bortom alla begrepp. Gradvis går det upp för henne att morden har rottrådar långt tillbaka i tiden, trådar som också löper in i hennes eget liv. Samtidigt samlas en krets människor för att bekräfta det de redan anat. Det förflutnas skugga har kommit tillbaka för att förgöra dem, de mörkermärkta.

Mattias Leivinger arbetar utöver författandet även som samtalsterapeut och bibliotekarie. Han har tidigare skrivit fackboken När livet djupnar, om existentiella perspektiv inom psykologin. Han debuterade skönlitterärt 2014 med den surrealistiska äventyrsberättelsen Freudland.
Johannes Pinter har tidigare sysslat med växelbruk inom den svenska filmbranschen, varvat regisserande och filmmanusskrivande med redigerande och trailerklippande. Just nu fokuserar han på det skönlitterära skrivandet. Han har tidigare skrivit bl a nordiska väsen-fyllda Vackra kyrkor jag besökt och vampyrromanen 1007, samt barnspökboken Lille Gasten och den stora spökdagen. 

 

tisdag 4 april kl 18:30-21:00

Plats

Sundsvall Storgatan