Lund Stortorget

Debutantkväll med Catrine Heinestam, Gunnar Svebring och Lars Gustav Wirtén INSTÄLLT

Välkommen till en debutantkväll där tre nya författare samtalar kring ämnena berättarlust, skrivandeprocess och vägen till boken. Anmälan via knappen via nedan.

KVÄLLENS EVENEMANG ÄR TYVÄRR INSTÄLLT

Hur snart är nu?
Krille lever studentlivet i 1980-talets Lund fullt ut med fester, sex och rock"n"roll. Aron lockas av frikyrkan Sanningen som växer explosionsartat. Men så får Krille ett samtal hemifrån och tillvaron rasar. Aron får Sanningen att hjälpa Krille att ta sig upp från botten.
Men Sanningen är inte den frikyrka Krille och Aron växte upp i. Krille ges en uppburen ställning och börjar missbruka den makt, auktoritet och bekräftelse han plötsligt får. Frilansjournalisten Karin Jensen fattar misstankar och börjar granska församlingen. Bilden av en sluten och auktoritär sekt ledd av den karismatiske och manipulative Pastor Per träder allt tydligare fram.
Hur snart är nu? är en berättelse om vänskap, vilsenhet, vårt behov av kärlek och hur sekter kan få människor att tro det absurda, agera irrationellt och tappa omdömet.

Lars Gustav Wirtén har som journalist och konsult skrivit i hela sitt liv. Hur snart är nu? är den fristående fortsättningen på debutromanen London calling.

Kidnappad
Bianca Petrén är den sista som träffar familjens gode vän innan han blir mördad. Några dagar senare försvinner Biancas trettonåriga dotter Philippa spårlöst. En vit skåpbil med tyska registreringsskyltar är det hetaste spåret.
Bianca inser att polisens insatser är inte tillräckliga. Hon ger sig därför själv i kast med den farliga uppgiften att hitta sin dotter och får hjälp från oväntat håll. En spänningsroman om Bianca Petren och Alice Johansson.

Catrine Heinestam arbetar som jurist och bor sedan 2011 i Skåne. Kidnappad är hennes debutroman.

Pakten
En man som säger sig vara författare och i desperat behov av en bärande idé till den roman som skall ta honom ur hans prekära ekonomiska situation, får ett telefonsamtal av en för honom okänd man. Mannen säger sig ringa på uppdrag av ett äldre par, vars son försvann för mer än 30 år sedan och att han, den uppringde, var närvarande när det hände. Föräldrarna till den försvunne pojken vill, i ett sista försök att förstå vad som hände, träffa honom i samma miljö för att se om det kan trigga hans minne. Den upp¿ringde förstår inte vad det handlar om. Han känner sig kränkt och förorättad av den oväntade kontakten med den okände mannen. I sin ensamhet börjar han att dra sig till minnes att han som barn tillbringade en sommar på en gård i Småland hos en klasskamrat, men det är också allt. En plötslig insikt får honom att känna att samtalet i själva verket är en gåva, att försvinnandet är idén han behöver till sin roman. Han bestämmer sig för att resa dit och möta den försvunne pojkens föräldrar, och på så sätt få material till romanen han skall skriva och sedan.

Gunnar Svebring är  Lundabo sedan födseln. Han har en fil. kand. inom Konstvetenskap och en fil. mag. inom Litterärt skapande. Han är också vispoet och musiker. En brokig livshistoria har lett fram till insikten att I begynnelsen var ordet Pakten är Gunnar Svebrings debutroman.

onsdag 25 mars kl 18:00-20:00

Plats

Lund Stortorget