Lund Stortorget

Boksignering på barn- och ungdomsavdelningen!

Välkommen på signering med Charlotte Cederlund som signerar sin bok Gryningsstjärna och Elisabeth Östnäs som signerar Korpgudinnan!

Om Gryningsstjärna
Mörkret har lagt sig över Idijärvi sameby och det dröjer veckor innan solen återvänder. Borri noaidis attack har rivit upp djupa sår inom Áili, sår som blir än mer smärtsamma när en tragisk olycka gör henne ensam igen. 
Samtidigt har Nåjdernas råd kommit till byn. De söker efter Urseiten, det mytomspunna föremål som kan förgöra dem alla om det hamnar i fel händer. Áili litar inte på rådsmedlemmarna och när deras sökande inte ger resultat försöker hon utveckla sina krafter på egen hand. Hon gör allt för att hålla byn säker. Inget pris är för högt för att skydda de hon älskar 
Gryningsstjärna är andra delen i Idijärvi-trilogin om Áili som flyttar från sydligaste Skåne till nordligaste Lappland där hon kämpar för att hitta sin plats i en ny miljö fylld av uråldrig magi. 

Röster om Middagsmörker: 

Skicklig och originell nordisk ungdomsfantasy av en debutant som lyckas sy ihop samisk mytologi, klassiskt vuxenblivande och storsvenskt förtryck till ett mäktigt spel mellan gott och ont. LOTTA OLSSON, DN 

Lika originell som spännande. YUKIKO DUKE, VI LÄSER 

Den här boken är utan att överdriva en av de mest annorlunda och spännande ungdomsböcker som kommit ut de senaste åren. BARNENS BOKKLUBB
 

Om Korpgudinnan
Tredje delen i trilogin om Turid. Turids resa går över irernas rike. Mot bergen skulle hon, det sa Holme. Men var ligger bergen? Tillsammans med Frode och Unna färdas Turid till Dyflin, irernas stora handelsby. Där möter hon de nordmän som slagit sig ned på den gröna ön. Hon får också uppleva irernas gudinnor. En av dem är mild, men en annan är en krigsgudinna, långt från något Turid tidigare mött. Är det här, i irernas rike, som hennes resa ska avslutas?

"Blivande klassiker om vikingatiden. ... "en av de mest genomarbetade skönlitterära skildringarna jag läst om vikingatiden."
Steven Ekholm, DN om Sagan om Turid 1: Kungadottern

"Borde finnas på alla historielektioner i hela Sverige." Mats Strandberg, författare om Sagan om Turid 1: Kungadottern

lördag 4 februari kl 12:00-13:00

Plats

Lund Stortorget