Halmstad City

Föredrag och boksignering med Mariette Lindstein

Lördagen den 4 juni kl. 11.30-14.30 får vi besök av Mariette Lindstein som signerar sin debutroman Sekten på Dimön.

Mariette Lindstein är född och uppväxt i Halmstad. Som tjugoåring gick hon med i den kontroversiella Scientologikyrkan och arbetade under tjugofem års tid på alla nivåer i kyrkan inklusive toppen av hierarkin på dess högkvarter utanför Los Angeles.

Mariette flydde från Scientologikyrkan 2004 och har sedan dess arbetat som förskolelärare, fotograf och översättare. De senaste två åren har hon dock vigt sitt liv till att skriva och engagera sig i sektfrågor på heltid.

Om boken

Året var 2004. Jag satt på en buss, på väg till South Central, ett av Los Angeles största ghetton. Klädd i t-shirt och jeans med en ryggsäck som endast innehöll underkläder. Tvåhundra dollar, insydda i behån av rädsla för kroppsvisitering. Detta var allt jag ägde i världen. Inget pass eller ID-handlingar och utan kontakter i USA. South Central var den bästa platsen att gömma sig på. Ingen skulle våga leta efter mig där. Men jag var inte rädd. Denna korta stund på en buss tedde sig som en resa till himmelriket. För det var där jag drog de första, friska andetagen av frihet efter 20 år i en sekt. Världen utanför de dammiga bussfönstren var ny och vidunderlig. Och allra mest var den min. Jag visste att nu skulle allt bli bra.

Lyckoruset höll i sig länge. Men så kom mardrömmarna och ångesten. Minnena som det inte fanns plats för i vardagen. Känslan av att sitta fast, som aldrig riktigt gav vika. Jag fick ett råd från en kär vän: ”Du måste skriva om det här. Du gillar ju att skriva.” Det var så jag förstod att man kan skriva sig frisk från sektsjuka. Ord skapar ett visst avstånd. Man kan se den absurda verkligheten utifrån och förundras. Till och med skratta. Och såren läks. Ordet är ju fritt. Må det alltid vara så.

Välkomna!

lördag 4 juni kl 11:30-14:30

Plats

Halmstad City