Malmö Triangeln

Boksignering med Kalle Lind

Lördagen den 4 juni kl. 14.00-15.30 får vi besök av författaren Kalle Lind som signerar sin nya bok Skånsk-svensk ordbok – från abekatt till övanpo.

Om boken

Skåne är känt för sin bördiga åkermark, sin närhet till kontinenten och sina tungrots-r. Invånarna kallas skåningar och de pratar ett språk som kallas skånska. Det påminner om svenskan, men där finns en mängd ord och uttryck som ingen norr om Hallandsåsen begriper. Vissa ord är gamla och vittnar om en tid då Nils Holgersson flög på sin gås och Edvard Persson åt upp den. Andra har kommit in i modern tid tillsammans med falaflar med blandad sås. I denna bok har de mest specifikt skånska uttrycken samlats av Kalle Lind, som själv har levt hela sitt liv inom Skånes gränser. Urvalet innefattar lundensiska, malmöitiska, eslövska, österlenska, göingska och dessutom namn på platser, byggnader, händelser och seder med ursprung i Sveriges sydspets.

Kalle Lind är skribent, radiopratare, manusförfattare, krönikör, kulturarbetare med mera! Han ingick i redaktionen för P3:s omtalade humorprogram ”Hej Domstol” och han driver den mycket uppskattade bloggen ”En man med skägg”. 

Varmt välkommen!

lördag 4 juni kl 14:00-15:30

Plats

Malmö Triangeln