Halmstad City

Eventkväll med Anne Liljeroth och Anne-Marie Schjetlein

Måndagen den 13 juni kl. 18:30 får vi besök av författarna Anne Liljeroth och Anne-Marie Schjetlein som signerar sina böcker På andra sidan gatan (Liljeroth) och Döden kvittar det lika (Schjetlein). Anne-Marie kommer från Halmstad och hennes bok utspelar sig just här.

Det är fri entré och vi bjuder på lättare dryck och tilltugg. Föranmäl dig i ett mejl till ulrika.larsson@akademibokhandeln.se

Om böckerna: På andra sidan gatan. Alex och Gabriella är varandras allt – men också varandras motsatser. Han kom till Sverige som vuxen, hon är född här. Han är nästan femtio, hon har ännu inte fyllt trettio. Han är ödmjukt tacksam för alla dagar de får tillsammans, hon vill visa världen att det är de två för alltid. Detta är en finstämd roman om kärlek och om viljan att göra gott. Det är en berättelse som är aktuellare än någonsin. En viktig kärleksroman.

Döden kvittar det lika. ”Förresten Andreas, du känner henne!” Röda lockar faller över bårens kant och Andreas hjärta stannar. Hemma i den fashionabla villan finns hans fru och barn men medvetslös på båren framför honom i akutrummet ligger hans livs kärlek. Olyckan får sanningar att bubbla upp till ytan medan Andreas försöker hålla ställningarna. Hans fru försöker förgäves berätta för honom vad hon vet, men är det han som stöter henne ifrån sig eller hon som drar sig undan? Det förflutna spelar ut sina kort. Runt människorna på ett sjukhus i Halmstad utspelar sig livet i sin mest dramatiska form. Sjukhusets kulvertar vindlar sig likt livsuppehållande kärlträd kring trasiga människor som söker kärlek men finner ensamhet, svartsjuka och ond bråd död.

Varmt välkomna! 

måndag 13 juni kl 18:30

Plats

Halmstad City