Falun

Bokrelease av "Falkens döttrar" - välkommen!

Välkommen på bokrelease av Falkens döttrar (Släkten del 8)! Platsen för detta är Globenrummet, Världsarvshuset, Falu Gruva.

Under kvällen bjuds på författarsamtal, musikunderhållning och mingel med dryck och tilltugg.
Boksignering, den nya boken finns att köpa till specialpris under releasen!

Fri entré men begränsat antal platser, anmälan till info@historiskamedia.se senast dagen innan.

Om boken: Det är sommar år 1296. Ylva sitter uppflugen i den stora linden på gården. Dit har hon flytt för att komma undan sin trolovades vrede och våld. Genom löven ser hon männen på gården fatta sina yxor för att hugga ner trädet. På andra sidan skogen bor hennes tvillingsyster Ingrid, hon som alltid är klok och lugn och vet råd. Hur ska Ingrid kunna hjälpa henne nu?Sedan händer något fasansfullt, och Ylva måste fly för livet. Bort från gården, bort från systern. Men systrarnas band är starkt, så starkt att det också gör dem svaga och sårbara …

Falkens döttrar är den åttonde fristående delen i Historiska Medias populära romanserie Släkten. Elvira Birgitta Holm har skrivit en nervkittlande historisk roman med högt tempo. Den handlar om två kvinnor som försöker hitta sin plats i en manlig värld av våld och maktstrider.

Om författaren: Elvira Birgitta Holm är journalist och författare. Hösten 2016 är hon aktuell med den historiska romanen Falkens döttrar (del 8 i serien Släkten). Hon har tidigare skrivit 14 böcker, bland annat storsäljaren Förbjudet (1974) tillsammans med Hans-Erik Hellberg. Den följdes upp av Tillåtet som utkom året därpå. På senare år har hon skrivit historiska romaner och fantasy från alla från 9 år till 99, för att citera Elvira Birgitta själv. År 2009 var hon Augustprisnominerad för Månskensvargen. Elvira Birgitta Holm är född och uppvuxen i Dalarna. Ett landskap som hon gärna skriver om i sina böcker.

torsdag 13 oktober kl 16:30

Plats

Falun