Nacka Sickla Köpkvarter

Bokfrukost med Mandelmanns och Elisabeth Svalin Gunnarsson på Dieselverkstaden

Marie & Gustav Mandelmann - kända från tv-serien Mandelmanns gård och författare till böckerna Självhushållning på Djupadal och Mandelmanns köksbok - gör ett exklusivt besök på Dieselverkstadens bibliotek tillsammans med Elisabeth Svalin Gunnarsson som skrivit boken I min trädgård vill jag vara Karin: En praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn. Låt dig inspireras av nutida ekologisk självhushållning på Österlen och få en inblick i trädgården hos Sveriges mest kända konstnärspar; Karin och Carl Larsson. Akademibokhandeln Sickla finns på plats och säljer böckerna. Vi bjuder på kaffe/te och frukostmacka.

Plats: Dieselverkstadens bibliotek
Fri entré! Begränsat med platser så föranmälan via knappen nedan krävs senast 4 april.

Välkomna!

Om böckerna:
Självhushållning på Djupadal 
är en handbok för alla som drömmer om att odla och ha djur, som kanske redan har en gård eller bara lockas av ett liv bortom storskaligheten. Det är på samma gång en personlig betraktelse och en användbar och faktaspäckad bok - baserad på egna kunskaper och erfarenheter - om allt som finns att göra på en liten gård från tidiga våren till djupa vintern.
 

Mandelmanns köksbok är en receptsamling med Mandelmanns favoritrecept. Hos Mandelmanns på Djupadal tas allt från åkrar och i grönsaksland, i ladugårdar och hönshus, växthus och bikupor till vara och förädlas. Spannmål, grönsaker, bär, frukt, kött, mjölk och honung blir bröd, pasta, must, inläggningar, smör, ost, yoghurt, grytor, korv, omelett, godis – och mycket mer. Recepten är prövade och omprövade, använda och älskade i ett självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet och vad som lagras i skafferi och jordkällare. Välkommen att smaka, både i boken och i verkligheten! 

I min trädgård vill jag vara Karin: En praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn
Karin Larsson odlade grönsaker till hushållet, skapade rabatter i djärva färger och blandade obekymrat gamla svenska kulturväxter med exotiska nyheter. Trädgården var charmig, rörig och inte så välrensad. Den var ett uterum för arbete och familjeliv – en förlängning av det inomhus som blev världsberömt genom maken Carls akvareller. Här fanns plats för att äta och umgås med barn och vänner och här fanns utrymme för kreativt skapande med material från naturen. 

I boken går Elisabeth Svalin Gunnarsson på upptäcktsfärd bland idéströmningar och erfarenheter som formade Karin Larssons gröna värld. Hon beskriver utförligt trädgården på Lilla Hyttnäs – struktur, växter, färg och form – berättar hur den användes och visar hur man kan hämta inspiration från den. Sist men inte minst finns här växtfakta, odlingstips, skötselråd, förslag på rabattkompositioner och  enkla bygg- och dekorationsprojekt för den som vill vara Karin i sin egen trädgård. 


 

torsdag 6 april kl 08:00-09:00

Plats

Nacka Sickla Köpkvarter