Lidingö Centrum

Bokcirkelträff för novellen "Lycksalighet" av Katherine Mansfield

Välkommen på bokcirkelträff hos oss!

Lena Hammargren, förlagschef på Novellix, leder samtalet kring novellen Lycksalighet av Katherine Mansfield .
Till samtalet bjuds det fika. Novellen, som man läser inför träffen, finns att köpa hos Akademibokhandeln.
Föranmälan görs via knappen nedan senast 8 februari. Varmt välkomna!

Bertha Young är lycklig och har på många sätt allt man kan önska sig. Hon älskar sin man Harry och avgudar sin lilla dotter; familjen bor i ett vackert hus med en liten trädgård och makarna omger sig av moderna författare och konstnärer i 1920-talets London. Just denna kväll har de anordnat en bjudning i sitt hem, där det brokiga middagssällskapet består av det frispråkiga paret Mrs och Mr Knight, den eftertraktade poeten Eddie Warren och sist men inte minst, Pearl Fulton kvinnan som Bertha inte kan sluta fascineras av, men som Harry föraktar.

Om boken
Vid ett tillfälle hamnar de båda kvinnorna sida vid sida, blickandes ut över den prunkande trädgården med sitt ståtliga päronträd. I den stunden känner Bertha ännu starkare att de har något gemensamt, hon kan bara inte sätta fingret på vad?

Lycksalighet skildras en ung kvinnans fullständiga lycka, men också livets grymma nyckfullhet. Novellen är en av författaren Katherine Mansfield mest berömda noveller och publicerades första gången 1918. Mansfield anses vara en av de mest inflytelserika och främsta novellisterna under tidigt 1900-tal, men har trots detta ofta exkluderats ur historieskrivningen över brittisk modernism. Först nu börjar hennes novellkonst få det erkännande den förtjänar.

Lycksalighet är Novellix nr 82. Novellix ger ut noveller i fickformat; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Läs mer på novellix.se

 

torsdag 9 februari kl 18:00

Plats

Lidingö Centrum