Lidingö Centrum

Björn Wiman om samhällets viktigaste fråga

DN:s kulturchef Björn Wiman har länge varit engagerad i den pågående klimatkrisen. Nu samlar han sina krönikor sedan 2012 i "Sent på jorden. 33 tankar om världens största nyhet", en bok full av allvar, handlingskraft och inspirerande optimism. Välkommen att höra honom berätta utifrån boken. Föranmälan via knappen nedan. OBS! Programmet startar kl 18.00!

"En tanke bakom denna bok är att visa att vi inte är ensamma. Liksom under tidigare stora omvälvningar i historien kan människors engagemang ta formen av ett andligt uppvaknande. Klimathotet är en sådan ödesstund. Det tvingar oss att möta några av de djupaste och svåraste frågorna om oss själva och vårt samhälle och att försöka besvara dem så fort och bra vi kan." 

DN:s kulturchef Björn Wiman har länge varit engagerad i den pågående klimatkrisen. Nu samlar han sina krönikor sedan 2012 i Sent på jorden. 33 tankar om världens största nyhet en bok full av allvar, handlingskraft och inspirerande optimism. 

Björn Wiman är journalist och chef för kulturredaktionen på Dagens Nyheter. Han har tidigare varit bland annat kulturchef på Expressen och skriver sedan 2012 regelbundet om klimatförändringarnas koppling till kulturen och samhället. 

torsdag 21 mars kl 18:00

Plats

Lidingö Centrum