Danderyd

Birgitta Ohlsson pratar om "Duktiga flickors revansch"

8 mars är det internationella kvinnodagen. Dagen efter är du välkommen att lyssna till en färgstark politiker som alltid brunnit för orättvist behandlade flickor! Evenemanget är kostnadsfritt men föranmälan krävs via knappen nedan. Begränsat antal platser.

Om boken:
"Prestationsprinsessor", "duktiga flickor". Samhällets syn på högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva, men är det verkligen rätt väg att gå? I själva verket har vi mycket att lära av den duktiga flickan. Flit, strävsamhet och höga förväntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in. Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle. 

I den här boken går Birgitta Ohlsson ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig". 
 

torsdag 9 mars kl 18:00

Plats

Danderyd