Eskilstuna Tuna Park

Birgitta Ohlsson pratar om "Duktiga flickors revansch"

Birgitta Ohlsson berättar utifrån egna erfarenheter hur flit, strävsamhet och höga förväntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in. Därefter signerar hon sin bok - en perfekt julklapp. Ingen föranmälan krävs. Välkommen!

"Prestationsprinsessor", "duktiga flickor". Samhällets syn på högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva, men är det verkligen rätt väg att gå? I själva verket har vi mycket att lära av den duktiga flickan. Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle. 

"Leve de duktiga flickorna - Redan första sidan i mitt exemplar Birgitta Ohlssons nya bok är randig av understrykningar. Så fortsätter det i nästan hela boken... Boken är en sorgsen och ilsken exposé över en gestalt som än i denna dag blir förbisedd, hånad, bortgift, fysiskt angripen, omsprungen i karriären och i skolan använd som buffert mellan stökiga pojkar - därav den vidriga beteckningen "kuddflickor". Vi sviker de duktiga, snälla och tysta flickorna." 
Dagens Nyheter

Birgitta Ohlsson, född 1975, är en av Sveriges mest profilerade politiker. Hennes starka engagemang för rättvisa och feminism är brett och välkänt. Hon är riksdagsledamot sedan 2002 och var mellan 2 februari 2010 och 3 oktober 2014 både Sveriges EU-minister och demokratiminister.

tisdag 28 november kl 16:30-17:00

Plats

Eskilstuna Tuna Park