Lund Stortorget

(Fullt) Birgitta Ohlsson pratar om "Duktiga flickors revansch"

– Evenemanget är fullbokat

Välkommen att lyssna till en inspirerande förebild! Fri entré men förhandsanmälan krävs. Begränsat antal platser.

Evenemanget är fullbokat.


"Prestationsprinsessor", "duktiga flickor". Samhällets syn på högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva, men är det verkligen rätt väg att gå? I själva verket har vi mycket att lära av den duktiga flickan. Flit, strävsamhet och höga förväntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in. Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle. 

I den här boken går Birgitta Ohlsson ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig". 

Birgitta Ohlsson, född 1975, är en av Sveriges mest profilerade politiker. Hennes starka engagemang för rättvisa och feminism är brett och välkänt.Hon är riksdagsledamot sedan 2002 och var mellan 2 februari 2010 och 3 oktober 2014 både Sveriges EU-minister och demokratiminister.

fredag 10 mars kl 14:00

Plats

Lund Stortorget