Göteborg Kungsgatan

Bästa tipsen för din semester i Sverige!

Vi bor ju i ett fantastiskt vackert land! Så en semester inrikes kan vara minst lika lyckad som en utrikesresa. Niklas Kämpargård - fotograf, skribent och självhushållare - är väl insatt i vilka härliga pärlor Sverige har att erbjuda för semestern.

Varför åka långt när nästan allting finns nära? Niklas Kämpargård guidar dig genom Sveriges exotiska sevärdheter och utmanande äventyr med hänsyn till både klimat och plånbok.  

När klimatutmaningarna får många att fundera på om man verkligen ska göra den där långresan till varmare breddgrader ökar intresset för att uppleva Sveriges alla sevärdheter. Året om. Bortsett från fantastiska vinterupplevelser finns också världskända restauranger, mysiga kaféer, härliga hotell och en lång rad unika upplevelser som gör Sverige exotiskt. Fördelen med att resa i Sverige är att det inte behöver kosta så mycket då både friluftsliv och naturupplevelser oftast är helt gratis och äventyret ligger hyfsat nära. Som att njuta av midnattssolen, spana efter varg, cykla dressin, paddla kajak eller besöka världsarvet i Karlskrona. Svemesterger dig råd och tips om hur du kan resa hållbart och klimatsmart. Det är nu det är dags att uppleva Sverige.  

Niklas Kämpargård är skribent och fotograf och har skrivit flera böcker om resor, självhushållning, odling och krisberedskap. Hans senaste bok, Resa med barn, kom ut på MiMa 2018.  Niklas och hans familj har ett stort intresse för resor och friluftsliv och han har själv besökt ett nittiotal länder, knappt hälften av dem tillsammans med barnen Kalle (14 år) och Hilda (10 år).

tisdag 4 juni kl 18:00

Plats

Göteborg Kungsgatan