Uppsala Stora Torget

Att skilja vetenskap från trams

Emma Frans har fått stor uppmärksamhet för sin bok "Larmrapporten". Mycket har vårt kritiska tänkande verkar ha gått förlorat i det informationsflöde vi översköljs av i sociala medier och andra kanaler. Hur ska man vända denna trend? Hör Emma Frans berätta. Anmälan görs via knappen nedan. Välkommen!

Emma Frans  har kallats för »Sveriges roligaste tjej« men i den här boken ryter hon till och blir allvarlig. »Glassförsäljning och drunkningsolyckor samvarierar starkt. Det låter förstås väldigt intressant. Kopplingen är dock självklar och är allt annat än spännande. Glass orsakar så klart inte drunkningsolyckor istället ger varmt sommarväder både ökad glassförsäljning och ökad förekomst av drunkningsolyckor.«

Emma Frans är doktor i epidemiologi. Hon är forskare vid Karolinska institutet och tidigare vid University of Oxford. Hon har många års erfarenhet av att utföra och granska vetenskapliga studier och undervisar i vetenskaplig metodik. Emma Frans är dessutom vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. Hon står bakom twitterkontot "Alternativa flashar" där hon lyfter fram viktiga och positiva nyheter, inte sällan på vetenskapsområdet, som försvinner i mediebruset.

torsdag 1 februari kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget