Alingsås

104-åriga Dagny möter Josefine Sundström - NYTT DATUM OCH KLOCKSLAG!

Välkommen på adventsfika med världens äldsta bloggare!
Onsdag 14 dec. kl.15.30 träffar vi 104-åriga Dagny samt något yngre Josefine Sundström som berättar om sina höstböcker. Dessutom bästa boktipsen för julklappssäcken, kaffe och lussekatt.

Plats: Alingsås museum Förhandsbokning i bokhandeln. Biljettpris 50:-/pers​
--------
Josefine Sundström, författare och journalist, öppnar dörren till Sagas värld.
En
 varm och rolig högläsningsbok á la Kerstin Thorvalls vardagsberättelser från 70-talet.
Möt Saga Louisa Larsson, en stadig, klok och envis liten person som bor i ett av "gladhusen" på Solrosvägen. I radhuset finns förutom Saga en allergisk mamma och en småstressad pappa. I området runtikring bor grannar, smådjur och ett och annat barn som gillar att hoppa studsmatta.
På lite längre avstånd, dit Saga åker för att sova borta för första gången, bor morfar. Hos honom känner sig Saga stor. Hon får steka falukorv vid spisen alldeles själv och dricka starkt kaffe i kantarellskogen. Men hon får också  sova i eget rum - i en bäddsoffa - och det vill hon inte. Riktigt  stor har Saga Louisa Larsson faktiskt inte blivit än. Det borde morfar förstå, tycker hon.
I fem fristående och rikligt illustrerade kapitel skildras små och stora ögonblick i en modern femårings vardag: längtan efter ett djur, studsmattelek och baddräktskatastrofer. Tillsammans med Emma Göthners pigga och inkännande bilder öppnas en trygg vardag att känna igen sig i, skratta åt och bli berörd av. Välkommen in i Sagas värld!
-------
Möt Dagny Carlsson, 104 år, pigg och frisk och världens äldsta bloggare! När Dagny var 99 år gammal anmälde hon sig till en datakurs. Då tog livet en ny vändning.
Här berättar hon personligt om sina erfarenheter. Om hemligheten bakom att hålla sig vital och slippa krämpor på ålderns höst. Om tillvarons med- och motgångar. Och hur det är att plötsligt och oväntat bli kändis.
Dagny reflekterar över livet av idag och jämför med hur det var förr. Generöst delar hon med sig av sina tankar om kärlek, vänskap, hälsa, mat, utseende, nyfikenhet – och om konsten att ha kul på gamla dar.
"Välkomna att ta del av mina tankar om livet, nu kör vi.”

 

onsdag 14 december kl 15:30

Plats

Alingsås