Camillas Grebes 3 tips på böcker som blivit film

Visste du att Camilla Grebes första egna roman "Älskaren från huvudkontoret" blir Hollywood-film? Det är en olidligt spännande historia som gör sig perfekt på vita duken. Här tipsar Camilla om tre andra fantastiska böcker som blivit film eller serie – där du bara måste läsa boken!

Camilla Grebes första egna roman Älskaren från huvudkontoret blir Hollywood-film. Foto: Anna-Lena Ahlström

Störst av allt av Malin Persson Giolito

Camilla om Störst av allt: Rättegångsthriller om artonåriga Maja som ställs inför rätta, anklagad för en skolskjutning i fina förorten Djursholm. Träffsäkert, gripande utan att bli kletigt, och andlöst spännande. Netflix gjorde en fin filmatisering, men boken är trots det mycket bättre.

 

Romanerna om Patrick Melrose av Edward St Aubyn

   

Camilla om Romanerna om Patrick Melrose: I fem romaner får vi följa Patrick Melroses uppväxt i en dysfunktionell, engelsk överklassmiljö. Det är övergrepp, det är droger – inga lätta ämnen. Men tack vare humor och ett glasklart språk blir böckerna inte bara drabbande utan också njutbara. Filmatiseringen, med Benedict Cumberbatch i huvudrollen, är också den strålande.

 

Fröken Smillas känsla för snö av Peter Hoeg

Camilla om Smillas känsla för snö: Underbar roman med thrillerinslag om grönländskan Smilla Qaavigaaq Jaspersen som undersöker sin sexårige vän Esaja mystiska död. Filmatiseringen, signerad Billie August, håller tyvärr inte alls samma klass. Läs boken i stället!