Författarnas BOKREA-favoriter

– Ann-Helén Laestadius

Ann-Helén är journalist och författare. Hon utsågs till ledamot i regeringens läsdelegation i oktober 2016. År 2016 utkom ungdomsromanen Tio över ett för vilken hon tilldelades Augustpriset 2016 i kategorin bästa barn- och ungdomsbok. Nedan kan du se vilka böcker från årets reasortiment som är hennes favoriter och varför!

Pudlar och pommes - Pija Lindenbaum 
Jag älskar Pijas illustrationer och hennes snillrika sätt att berätta en historia med olika bottnar. Den lilla lyssnaren (för det är en fantastisk högläsningsbok) känner säkert igen sig i problematiken med mitt och ditt och den stora läsaren blir sorgsen över världens tillstånd i dag.

Kidnappningen - en släktberättelse - Anna Schulze 
Att få ta del av andras släkthistorier, och särskilt en så drabbande som Annas, är en ynnest. Det är en historia om en kidnappad son och en mammas beslut som ger eko i generationer. Det är nästan svårt att förstå att det har hänt på riktigt.

Agnes Cecilia - en sällsam historia - Maria Gripe
Maria Gripe var min absoluta favoritförfattare när jag var barn och jag önskar att dagens unga ska hitta hennes böcker. Börja med Agnes Cecilia! En spännande historia om föräldralösa Nora som i sitt nya hem hos släktingarna, är med oförklarliga och lite läskiga saker.