bokomslag Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
Mat & dryck

Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt och naturligt

Britt Karlsson

Inbunden

449:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 327 sidor
  • 2012
Författarna rör sig i denna föregångsbok i vingårdar i Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Tyskland och andra länder. Fokus i framställningen ligger i sjäva odlandet av vin med koncentration på en så naturlig och ekologisk framställning som möjligt. Här redogörs för skillnaden mellan ekologiskt, biodynamiskt och naturligt odlat vin, och också mellan dessa metoder och det mer ordinära där odlingarna besprutas kemiskt i omgångar och förses med konstgödsel liksom besprutas med ogräsmedel istället för mekanisk bekämpning eller att ogräset får finnas kvar. Man kommer även in på själva skördemetoderna och hur dessa sker. Även i vinkällaren där druvorna vidare förädlas är det stor skillnad på hur man ekologiskt hanterar processen. Allt fler odlare går över till alrernativ odling och bearbetning. Många små kvalitetsodlare har alltid hanterat sina odlingar naturligt. Instruktiva färgbilder förtydligar framställningen. Britt och Per Karlsson är bosatta i Paris och arbetar med vinkurser, vinresor och vinbedömning på heltid. Deras förra bok Ett vin blir till utsågs 2011 till Best wine book for professionals i Gourmand Cook Book Award och som vann kategorin Dryckeslitteratur i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011.
  • Författare: Britt Karlsson
  • Formgivare: Petter Antonisen
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789173315289
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 327
  • Utgivningsdatum: 2012-08-31
  • Förlag: Carlsson bokförlag AB

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: