Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Vårt LiV En krönika om Landstinget i Värmland 1863-2013

  Vårt LiV En krönika om Landstinget i Värmland 1863-2013

  349:-
  • Inbunden
  • 492 sidor
  • 2013
  Om innehållet.

  Vårt LiV beskriver bland annat landstingets första stora satsning på sjukstugor runt om i länet under perioden 1869–1910, utbyggnaden av lasarett och BB-platser under första halvan av 1900-talet, den gigantiska expansionen från och med 1960-talet, striderna om sjukhusens antal och placeringar, landstingets allmänna neddragningar under 1990-talet och återhämtningen efter det nya seklets första stormiga år.

  Men landstingets historia är långt ifrån detsamma som sjukhusens historia. Det politiska spelet kring många av landstingets stora beslut beskrivs ingående. Framväxten av den öppna sjukvården inom landstingets primärvård har ett eget avsnitt och landstingets insatser för tandvården, mentalsjukvården, utbildningen, kulturen, forskningen, omsorgen om psykiskt funktionshindrade och Värmlands regionala utveckling återspeglas återkommande.

  Om landstingets historikprojekt
  Boken har producerats av en historikgrupp som började sitt arbete 2008. Landstingets 150-årsjubileum har firats på flera andra sätt under hösten 2013. Arrangemang hölls i Karlstad den 25 september för landstingsfullmäktige och allmänhet. Dessa ägde rum på Frimurarlogen och Aula Magna vid universitetet. För landstingets medarbetare firades jubileet den 30 september och 1 oktober på Löfbergs Arena. Lokala grupper på sju orter utanför Karlstad har grävt i landstingets historia i deras egna trakter. De har firat egna jubileer: 4 september i Torsby, 19 september i Säffle, 21 september i Arvika, Hagfors, Filipstad och Kristinehamn samt 28 september i Årjäng. Grävargrupperna har producerat egna rapporter över landstingets verksamheter på respektive ort. Historikgruppen har letts av landstingfullmäktiges ordförande och andre vice ordförande, sedan 2010 heter de Lars Österdahl och Gunnar Törnqvist. Redaktörer har Anders Ajaxson och Staffan Svanqvist varit.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  187130

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 3-7 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789188840165
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 492
  • Utgivningsdatum: 2013-12-20
  • Förlag: LIVD

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag