Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Varför gråter pappan?

  Varför gråter pappan?

  Kristina Murray Brodin

  149:-
  • Inbunden
  • 36 sidor
  • 2011
  OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.
  Utanför staketet sitter en pappa och gråter. Varför gör han det? undrar Alvdis och Hamsa. Har någon varit dum? Eller är han bara trött? Han kanske har tappat bort något? Cyklat omkull? Eller så har han bara ätit alldeles för mycket godis!
  En detektivhistoria för de yngre barnen! Vilka anledningar kan där finnas för gråt? En fantastisk associationsäventyr där författaren Kristina Murray-Brodin fångar både den lilla och stora läsaren med pricksäkra fantasier och där illustratören Bettina Johansson med humor och exakte fångar känsla och ton. En njutning som samtidigt väcker samtal!

  Sagt om boken Varför gråter pappan? är en ganska ovanlig bok och det är jättekonstigt att en sådan vanlig bok kan vara så ovanlig, om ni fattar. Dels klarar boken Warnqvisttestet lätt som en plätt och dels upprätthåller boken inte traditionella könsroller. Det är befriande och snyggt gjort. (...) Bettina Johansson har gjort illustrationerna i den här boken och jag tycker mycket om dem. De berättar mycket. Varför gråter pappan? gavs ut för fem år sedan och det verkar som att många av Bokhoras läsare har läst den (...). Annars tycker jag att ni ska kolla upp den om ni ska läsa för eller ge en present till ett barn. Fråga efter den i bokhandeln, vetja! Johanna Karlsson, Bokhora
  Den är tokpopulär här hemma! Sara, förälder
  Har ni tröttnat på stereotypa barnböcker så dra till biblioteket och låna böcker från Olika förlag. Så underbara berättelser som man verkligen mår bra av att läsa för barnen. Min absoluta favorit är "Varför gråter pappan?". Den handlar om en pappa som sitter och gråter på en bänk utanför förskolan. Alvdis och Hamsa samtalar om varför pappan kan tänkas gråta. De sätter in känslor i olika situationer på ett helt underbart sätt. Pappan gråter faktiskt glada tårar för han ska få träffa sina barn idag. Första gången jag läste den grät jag en tår för sista delen är så himla fin. Ja, jag är lite lyrisk inför de här böckerna så nu får ni dra till bibblan! Mitt gröna liv, oktober 2015.
  Boken har härligt livfulla och roliga illustrationer och väcker samtal, en bok vi gärna läser igen. Personligen älskar jag de normbrytande detaljerna som framkommer när man lär känna barnen i berättelsen. [...] En njutning att läsa med både öron och ögon för både vuxen och barn!
  kalasdags.se, augusti 2015
  På ett mycket finurligt sätt får läsaren följa barnens sätt att fundera kring varför någon kan tänkas vara ledsen, samtidigt som de på barns vis hela tiden väver in sina egna upplevelser. Boken blandar humor och allvar på ett mycket charmigt och underhållande sätt samtidigt som den förmedlar viktiga insikter till den lilla "läsaren" ... Läsning rekommenderas!
  Lyrans noblesser, september 2011.
  Känslodeckare för små barn. Det här är en bok som på ett smart sätt visar vägen i känslodjungeln.
  Jonna Fries, Smålandsposten, juli 2011.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  299605

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Kristina Murray Brodin
  • Illustratör: Bettina Johansson
  • Formgivare: Emili Svensson
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789185845583
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 36
  • Utgivningsdatum: 2011-06-08
  • Förlag: Olika

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag