bokomslag Vardagskompassen : ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen
Familj

Vardagskompassen : ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen

Anna Sjölund Lena W Henrikson

Häftad

429:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 3-7 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 128 sidor
  • 2015
Vardagskompassen är ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen.

Barn med ojämna förmågor har svårt att klara vardagens alla krav. De hamnar i svårhanterliga situationer vilket leder till att självkänslan sjunker till botten. För att vi ska kunna kravanpassa olika vardagssituationer, kompensera för de färdighetsbrister barnet har och hjälpa barnet att träna och utvecklas, behöver vi förstå de bakomliggande orsakerna till själva beteendet, det vill säga vi behöver kartlägga det som finns under ytan. Vi behöver navigationshjälp, och vi som ska lotsa dem behöver en kompass: Vardagskompassen.

I boken Vardagskompassen finns alla de verktyg som behövs för att underlätta vardagen för barn med ojämna förmågor:

* Du börjar med att göra en Kartläggning av vilka funktionsområden som är nedsatta och hur de kan yttra sig rent konkret i vardagen.

* Därefter följer en Situationsanalys: Vilka krav ställer situationen på barnet? Hur ser barnet på situationen? Hur ser omgivningen på situationen?

* Sist får du konkreta förslag och råd på Kompenserande strategier och hjälpmedel - hur vi kan kravanpassa och kompensera miljö och bemötande.

Tillsammans bildar dessa verktyg ett Sjökort som skapar gemensam förståelse för alla som ska stödja och lotsa det enskilda barnet.

Om författarna
Anna Sjölund är beteendevetare och handledare med grundläggande psykoterapiutbildning i kognitiv beteendeterapi.

Lena W Henrikson är informatör och redaktör och har arbetat med barn, ungdomar och vuxna med ojämna förmågor i olika verksamheter.
  • Författare: Anna Sjölund, Lena W Henrikson
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789172059771
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 128
  • Utgivningsdatum: 2015-02-19
  • Förlag: Gothia Fortbildning AB