bokomslag Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1962 - en kokbok inspirerad av tv-serien
Mat & dryck

Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1962 - en kokbok inspirerad av tv-serien

Johan Rosenlind Lotta Fritzdorf Anders Avehall Maria Alexén

Inbunden

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 220 sidor
  • 2018

 Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965"den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu"som sänds under hösten 2018.

I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.

Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.

Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.

Mycket nöje och smaklig måltid!

Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt. 

  • Författare: Johan Rosenlind, Lotta Fritzdorf, Anders Avehall, Maria Alexén
  • Formgivare: Anders Avehall
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789188639233
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 220
  • Utgivningsdatum: 2018-11-27
  • Förlag: Stevali