bokomslag Välkommen till bords : uteätandets historia
Mat & dryck

Välkommen till bords : uteätandets historia

Uno Hedman Gösta Nordén

Inbunden

339:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 280 sidor
  • 2012
Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande. Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.
  • Författare: Uno Hedman, Gösta Nordén
  • Formgivare: T. Carlsson
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789173314930
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 280
  • Utgivningsdatum: 2012-03-30
  • Förlag: Carlsson bokförlag AB

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: