bokomslag Valhajsflickan : en sann berättelse om och av en överlevare
Memoarer & biografier

Valhajsflickan : en sann berättelse om och av en överlevare

Nilla Nielsen

Häftad

199:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-4 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 174 sidor
  • 2014
Året var 2004 och framtiden såg ljus ut – hon hade precis släppt sitt debutalbum. Istället hamnade hon mitt i helvetet. Tsunamin drog henne med sig och hon skadades svårt i Thailand.

"Valhajsflickan" är artisten Nilla Nielsens självbiografiska bok. Den handlar om att överleva och att komma tillbaka. Den handlar om att stå på scen och bli ett med publiken.

Men den handlar lika mycket om att älska och önskan att bli älskad tillbaka. Eller om alla möten - såväl med människor runt om i världen, som med havets invånare under otaliga dykningar i det stora blå.

Den handlar om relationer och svek. Om sorg, svärta, smärta. Och om ljus, hopp, glädje och allt som är underbart. Om att dela med sig. Och om miljön som vi alla bör vårda. Listan kan göras lång.

Nilla Nielsens debutroman går djupt under ytan på den prisade och samhällsengagerade kompositören och textförfattaren. Vid det här laget har hon gett ut fem fullängdsalbum, genomfört åtskilliga turnéer och spelningar, medverkat på en lång rad välgörenhetsevenemang... och nu alltså även fångat personliga tankar, upplevelser och erfarenheter i en annorlunda samling texter – som blivit till en annorlunda bok. Följ med på en annorlunda resa!

Nilla Nielsen är en prisad kompositör och textförfattare som bl.a. blivit förärad Konstnärsnämndens Stipendium 2010 och SKAP:s musikstipendier 2008 & 2011. Hennes textförfattande utmärker sig med enastående förmåga att i korta låttexter måla stora färgstarka historier, politiska texter och beröra både med och i andrummet mellan raderna.

2004 hade Nilla Nielsen just färdigställt sitt debutalbum ”Redemption Sky” men skadades allvarligt i tsunamin i Thailand med lång sjukdomsperiod som följd. Kampen för överlevnad och vägen tillbaka till livet var svår men hon har sedan dess utgivit ytterligare fyra fullängdsalbum på sitt eget skivbolag och turnerat som soloartist. Hennes miljö och samhällsengagemang är stort och hon har medverkat på otaliga välgörenhetsevenemang, håller i workshops för ungdomar, är själv initiativtagare till ”Systerfestivalen” och har studerat Kriskommunikation vid Lunds Universitet.

Nu debuterar Nilla Nielsen med sin självbiografiska bok ”Valhajsflickan” där hon med ett eget uttryck träffsäkert och gripande tar oss mellan nutid och dåtid och vi får följa med på djupdyk i magiska världar.

Med boken “Valhajsflickan” följer ett soundtrack som downloads, med en samling av Nilla Nielsens sånger som har anknytning till berättelsen.
  • Författare: Nilla Nielsen
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789198148213
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 174
  • Utgivningsdatum: 2014-01-28
  • Förlag: Gecko Music Publishing

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: