bokomslag Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan
Skönlitteratur

Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan

Anna Winberg

199:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 269 sidor
  • 2016

Andra format:

Hur är det att ha vaknätter på Öland i jämförelse med Vasastan?
De är tystare och mer stjärnklara på Öland, men tyvärr lika krävande. Oftast ligger jag dock kvar däckad i sängen när bebisen gnäller och 2,5-åringen vaknar, och säger till barnens pappa att det är "hans tur".

Du har skrivit boken mellan två barnafödslar - hur har du hunnit med detta?
Det vet jag knappt själv. Men den var väldigt rolig att skriva, och dessutom redan insåld till förlaget, så det var bara att försöka vara superdisciplinerad och skriva på kvällar och helger. Att prioritera bort diskberg och sociala medier är ett annat hett tips för att frigöra tid.

Vilka är dina egna författarförebilder?
När det gäller den här genren, chick lit, så gillar jag Lauren Weisberger, Sophie Kinsella och Denise Rudberg som jag alla tycker lyckas förena spänning, humor och feminism på ett bra sätt. Andra favoritförfattare är Amanda Svensson, Gillian Flynn och Dorothy Sayers.

Välkommen till Vasastan och en roman om vaknätter, verklighetskaos och välling!

Det är vinter i Vasastan när Emma drar sin smutsgula barnvagn genom snömodden på väg mot det första mötet med föräldragruppen. Strumpbyxorna är på väg ner över rumpan, hennes son är fyra månader men hon kan fortfarande inte bestämma sig för vad han ska heta och dessutom har hon tappat sin ena vante. Ingenting är som hon hade tänkt sig.

Shirin har en bebis som sover hela dagarna och hela nätterna, men en bästis som aldrig hör av sig, och en kille som har dragit, kanske är han på valsafari i Nordnorge, men sanningen är att hon inte vet. Till råga på allt är pengarna på väg att ta slut. Och hon borde verkligen inte ta fler sms-lån ...

I BVC:s föräldragrupp träffar Emma och Shirin den självlysande Dolly, som tror på astrologi, bakar sina egna majskrokar och alltid verkar klä sig och sitt barn i färgglada kreationer. Till en början är de tre övertygade om att de inte har något gemensamt, men snart spirar en vänskap som spänner över lögner, kallnat kaffe och iskalla promenader ...

Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan är en "mum-lit" om bebisar, vaknätter, lögner och oväntad vänskap.

Om författaren:
Anna Winberg bodde tio år i Vasastan innan hon flyttade till byn Lerkaka på Öland där hon idag bor på en gård med sin fästman Julius och sönerna Isidor och Hektor. Förutom att skriva böcker och dricka alldeles för mycket kaffe arbetar hon som konsult, föreläsare och formgivare inom förlagsbranschen.
  • Författare: Anna Winberg
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789175791210
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 269
  • Utgivningsdatum: 2016-03-20
  • Förlag: Pocketförlaget