Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Tsarens kniv

  Tsarens kniv

  Henriette Gyland

  239:-
  • Inbunden
  • 383 sidor
  • 2015
  Tsarens kniv / Henriette Gyland
  Tjugofemåriga Helen Stephens lever ett enkelt liv i Goa i Indien. Hon har fortfarande svårt att känna glädje och komma människor nära efter att hon som barn bevittnat mordet på sin mamma Mimi. De hemska minnena vaknar till liv när hon en dag blir uppsökt av sin mormors advokat som vill att hon ska återvända hem till England. Helen vägrar först men när advokaten i förbifarten nämner att kvinnan som dömdes för mordet precis har släppts ut ur fängelset tänker hon om. Hon har i många år planerat hämnden på sin mammas mördare.
  Advokatens besök får Helen att tänka tillbaka på dagen tjugo år tidigare då hennes värld rasade. Hon var bara fem år och har mycket vaga minnesbilder. Men fortfarande kan hon tydligt se framför sig det hemska hon hann uppfatta från sin plats i baksätet i bilen: hur mammans bästa väninna Fay täckt av blod stod över mammas döda kropp och hur familjens brevkniv, en fint utsirad antik dolk, låg blodig på sätet bredvid. Fay var påverkad av droger vid tillfället och mindes inte själv vad som hade hänt. Hon greps av polisen och fick ett långt fängelsestraff, som hon nu har avtjänat. Fortfarande vet varken hon eller någon annan vad det var som egentligen hände och varför. Ingen av släktingarna på mammans sida ville ta hand om Helen utan hon lämnades till fosterhem, där hon lärde sig att bli osårbar och inte lita på någon annan än sig själv.
  Helen bestämmer sig för att åka hem till England. Hon hittar ett rum att hyra hos Jason Moody, som driver ett övergångshem för utslagna i samhället. Medan Helen gör allt för att ta reda på sanningen om vad som hände hennes mamma försöker Jason komma underfund med vem Helen egentligen är och vad det är hon vill. Helen vet inte om att hon leker med elden. Det finns flera personer runt omkring henne som inte drar sig för någonting när det gäller att dölja sanningen
  Om författaren:
  Henriette Gyland är född och uppvuxen i Danmark. Hon studerade moderna språk vid Universitetet i Köpenhamn och Handelshögskolan i Köpenhamn. När hon senare flyttade till London arbetade hon som översättare. När hon väntade sitt första barn, började hon skriva. Hon har ibland jämförts med Nora Roberts i sitt sätt att hitta dramatiska intriger med mycket mystik, som i förra boken Alltför nära. Hon älskar att skriva om komplexa karaktärer som bär på mörka hemligheter, men som hon får ge ett lyckligt slut. Hon vann "New Talent Award" 2012, med sin debutbok. Hon har besökt Sverige flera gånger och signerat sina böcker på ett flertal platser. Sverige har upptäckt Henriette!
  Läsarröster om Tsarens kniv:
  Välskriven romantisk spänningsroman
  Spänning med ett djup
  En fascinerande blandning av spänning, romantik och pusseldeckare, med en hjältinna du håller på från första sidan.
  Trovärdiga karaktärer och en historia med så många överraskande vändningar att man bara måste fortsätta läsa!

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  73325

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Boken är slut hos leverantören

  • Orginaltitel: The Elephant girl
  • Författare: Henriette Gyland
  • Formgivare: Göran Alfred
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789187519390
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 383
  • Utgivningsdatum: 2015-05-18
  • Översättare: Sabina Söderlund
  • Förlag: EA Förlag

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag