Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Tröst och reparation : finn din egen tröstfunktion

  Tröst och reparation : finn din egen tröstfunktion

  Marta Cullberg Weston

  289:-
  • Inbunden
  • 237 sidor
  • 2012

  Efter två böcker om de mer destruktiva känslorna skam och avund kommer nu en bok om tröst, en undervärderad aspekt av vårt känslospektrum.


  I sitt mångåriga arbete med att reparera problem med självkänslan hos sina klienter har hon konfronterats med det faktum att personer med negativa självbilder vanligen inte heller har en inbyggd tröstfunktion. Det innebär att de riskerar att falla ned i ett svart hål när de drabbas av motgångar och förluster i livet. I boken visar hon hur man kan bygga upp denna tröstfunktion och reparera skadorna på självbilder som hindrar ett inkännande med den egna personen. Tröst blir därmed också en fråga om reparation och transformation.


  Med samma varma och kunniga tonfall som i tidigare böcker skriver Marta Cullberg Weston om hur man kan ge tröst vid sorg och kriser, men framför allt fokuserar hon på hur man utvecklar en förmåga att trösta sig själv. Hon visar hur man kan nå fram till ett inkännande med sig själv på djupet och till en genuin form av självacceptans och self compassion, där man kan trösta sig själv när livet är tungt.

  "Den som är intresserad av psykologi och psykoterapi har extra stor behållning av boken, men eftersom alla människor ju behöver tröst någon gång passar den egentligen vem som helst."
  Marita Johansen, NA


  "Jag har alltid varit skeptisk mot tröst. När tröstaren lägger huvudet på sned och jollrar "stackare där" känns det som om de menar precis tvärtom. Kan Marta Cullberg Weston analysera mig, tack? Efter att ha läst hennes Tröst och reparation där gripande fallbeskrivningar får demonstrera tröstens kraft är jag beredd att tänka om. Särskilt som slutsatsen är så intelligent: den bestående trösten är alltid den vi ger oss själva."
  Jenny Lindh, M Magasin


  "Med samma varma och kunniga tonfall som i tidigare böcker skriver Marta Cullberg Weston om hur man kan ge tröst vid sorg och kriser, men framför allt fokuserar hon på hur man utvecklar en förmåga att trösta sig själv."
  Skandinavisk sjukvårdsinformation

  "Den som är intresserad av psykologi och psykoterapi har extra stor behållning av boken, men eftersom alla människor ju behöver tröst någon gång passar den egentligen vem som helst."

  Marita Johansen, Nerikes Allehanda

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  83088

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Marta Cullberg Weston
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127132856
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 237
  • Utgivningsdatum: 2012-05-04
  • Förlag: Natur & Kultur Akademisk

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag