bokomslag Tour de France : historien om världens största cykellopp
Sport & fritid

Tour de France : historien om världens största cykellopp

Joakim Jakobsen

Häftad

149:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

 • 750 sidor
 • 2015
"Ett mästerverk i genren."
DAGENS NYHETER

"Stäng av TV-en, läs boken!"
NORRKÖPINGS TIDNINGAR

"En läsupplevelse utöver det vanliga, som förenar sportslig fascination med historiskt intresse."
NORDJYSKE

Bergskungar, spurtsegrar och gula ledartröjor få idrottshändelser har så starka symboler som Tour de France. Nu kommer den definitiva historien om cyklingens mästarprov för första gången på svenska.

Kulturjournalisten Joakim Jakobsen skriver passionerat och underhållande om Tour de France, in i minsta oväntade detalj. Den svenska utgåvan innehåller nyskrivna delar om Gösta "Fåglum" Pettersson, Thomas Löfkvist och de andra svenskar som satt sin prägel på loppet.

Boken är en bibel för alla som älskar cykelsport, men samtidigt en berättelse om 1900-talet och ett Europa i förändring.

Joakim Jakobsen är kulturredaktör på danska Weekendavisen och författare till flera böcker om idrott. Tour de France har utkommit i flera utgåvor på danska.

"Vansinnigt bra. Det är ett uppslagsverk, givetvis, men det är också något mycket mer. Det är välskrivet, vältänkt, välformulerat, fyllt med skarpa analyser och underhållande anekdoter - det är en stor bit europeisk 1900-talshistoria, speglad genom ett cykellopp. // Det är ett litet mästerverk i genren."
Johan Croneman, Dagens Nyheter

"Joakim Jakobsens bok om Tour de France är bättre än själva loppet ... Prosan är ständigt nykter, rent av njutbar ... Stäng TV-en, läs boken!"
Magnus Sjöblom, Norrköpings Tidningar

"Fängslande. Här finns hjältar, smutsiga tricks, bisarra psyken, oändligt lidande och makalös triumf på armslängds avstånd. // Historien om Tour de France är full av karaktärer och Jakobsen är en flyhänt porträttmålare. "
Henrik Högström, Kvällsposten

"Fascinerande"
Olle Lundqvist, Norran

"Cykelsporten bjuder frikostigt på dramatik och tacksam symbolik, som Jakobsen oavbrutet förmår förvandla till engagemang och frågor hos sin läsare. Vad driver människor som säljer sin prestation, i fabrikens eller på landsvägens uppskruvade tempo? // Ett stadigt översiktsverk för såväl cykelsport- som allmänt historieintresserade."
Lisa Ahlqvist , Göteborgs-Posten

"Jakobsen jobbar sig igenom år för år, lopp för lopp, i en krönika som förtrollande anspråkslöst slalomsvänger mellan sportjournalistikens patetiska panegyrik och en naken historia om moderniteten."
Simon Bank, Aftonbladet

"Eminent"
Staffan Wilsson, CaféJoakim Jakobsens bok om Tour de France är bättre än själva loppet Magnus Sjöblom, Norrköpings Tidningar
 • Orginaltitel: Tour de France : historien om verdens hårdeste cykelløb
 • Författare: Joakim Jakobsen
 • Format: Häftad
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789127143180
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 750
 • Utgivningsdatum: 2015-05-16
 • Översättare: Thomas Andersson
 • Förlag: Natur & Kultur

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Idag