Konst & kultur

Tio lektioner i matlagning

Lotta Lundgren

Pocket

89:-

Boken är tillfälligt slut online

  • 295 sidor
  • 2015

Andra format:

Personligt om mat med Lotta Lundgren



Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?

Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat.
Innehåller ca 30 recept.

Ur innehållet:
1. Redskap
2. Känslor
3. Smaker
4. Kött
5. Kön
6. Kost
7. Efteråt
8. Barn
9. Pengar
10. Hur man gör när man lagar mat
Om Tio lektioner i matlagning:

"Just nu har jag förmånen att förhandstitta i Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning, som kommer i oktober. Efter alla påkostade kokböcker med mängder av hårdstajlade bilder att dregla över känns det befriande med en klok matbok som är helt utan sådan utsmyckning. Och som dessutom är så galet rolig. En av mina favoriter är det här citatet om svårigheten att laga mat till kräsna barn:
"Negativa utlåtanden från matgäster som regelmässigt äter sina egna snorkråkor är faktiskt inte något att bry sig om." /Mats-Eric Nilsson, Svenska Dagbladet
  • Författare: Lotta Lundgren
  • Formgivare: Karin Ahlgren
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789175033938
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 295
  • Utgivningsdatum: 2015-01-15
  • Förlag: Månpocket

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: