bokomslag Time / Light / Love. Swedish Photographic Portraits 1840-2017
Konst & kultur

Time / Light / Love. Swedish Photographic Portraits 1840-2017

Jenny Maria Nilsson

Inbunden

469:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 232 sidor
  • 2017
Vacker och rikt illustrerad bok om svenskt porträttfotografi år 18402017. Ett måste för fotointresserade!

I samma ögonblick ett fotografi blir till så är det ett vykort sänt oss från det förflutna; ett utsnitt ur tiden, ett stycke passerat liv att ta med på vår resa som obönhörligt leder framåt. Denna insikt är utgångspunkten för en utställning på Landskrona museum kallad Time/Light/Love Swedish Photographic Portraits 18402017 . I en ny och rikt illustrerad bok, baserad på utställningen, får vi ta del av fascinerande porträttfotografi.

Landskronas långsiktiga engagemang i fotografi har fallit väl ut. Time/Light/Love är den andra av tre utställningar där merparten av verken hämtats från samlingar och arkiv och som sätts upp på stadens museum i väntan på invigningen av ett fotohistoriskt museum. Fotografierna har valts ut med stor noggrannhet och hög ambition, för att finna de bilder som passar in på visionen om en utställning som avslöjar och kommenterar förtrolighet. Det är fotografier som säger något om relationen mellan den framför och den bakom kameran och som talar till människor nu, då och förmodligen också i framtiden.

Nu ger Landskrona Foto ut ett praktverk om porträtt-fotografi, baserad på utställningen Time/Light/Love . De kunniga och livfulla texterna i boken är skrivna av Jenny Maria Nilsson och den stilsäkra formgivningen står Janne Jönsson för. Time/Light/Love Swedish Photographic Portraits 18402017 är ett måste för alla med intresse för fotografi, och mer specifikt porträttfotografi.

Boken Time/Light/Love och utställningen på Landskrona museum är en del i Landskrona Fotos ambitiösa satsning på att bli Sveriges nya centrum för svensk fotografihistoria. År 2016 väckte de uppmärksamhet med boken och utställningen AgNO3 .
  • Författare: Jenny Maria Nilsson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789198303490
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 232
  • Utgivningsdatum: 2017-10-23
  • Förlag: Historiska Media