Barnböcker

Tillbaka till Pompeji

Kim M Kimselius

Inbunden

179:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

 • 188 sidor
 • 2004
 • Del 1(Theo och Ramona)
Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm.
Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavtrycken av dem som dött under vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.
När Ramona abrupt väcks ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet. Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter...

Tillbaka till Pompeji blev utsedd som en av årets bästa ungdomsböcker 2009 på Island.

"Har Blekinge fått sin egen Astrid Lindgren? Efter Kim M. Kimselius debut kan man börja undra." Blekinge Läns Tidning.

"Levandegör historisk miljö... Beskrivningen av personer och omgivning är mycket levande..." Bohuslänningen, Alva Strånge.

"Bok som gör dig klok... Ett kul sätt att lära sig..." Mitt Livs Novell

"Vilken succé! Kim M. Kimselius debutbok 'Tillbaka till Pompeji' har sålt i många tusen exemplar." Hemmets Journal, Kristina Olsson.

"Den här boken är jättebra! Spännande, rolig, sorglig och lite hemsk - precis som en riktigt bra bok ska vara!" Allers

"Spänningen växer genom oväntade vändningar..." Åbo Underrättelse, Finland, Siv Illman.

"Årets mest framgångsrika svenska ungdomsbok 'Tillbaka till Pompeji'." Smålandsposten, Ann Cathrin Bloom.

"Kim M Kimselius - Sveriges svar på Enid Plyton?" Författaren Astrid Ahlberg

"Jag har läst ut Tillbaka till Pompeji på 1 dag!! Det är nog rekord för min del. En välskriven och mycket spännande bok som inte går att sluta när man väl börjat.Ruskigt bra bok." Cissigrip.blogg.se

"Kims böcker väver samman historiska fakta med en riktigt riktigt spännande berättelse! ... Just den här boken har en glöd som fångar känslan i Pompeji. Den tar dock slut alldeles för fort!" TI

"Det jag gillar med Kimselius böcker är just det att jag vet att hon lägger ner otroligt mycket tid på att forska i ämnet, att allting i boken är baserat på fakta, på händelser som faktiskt utspelat sig på riktigt." Helena på Citronodlingen

"Lättläst och spännande bok där du får lära dig mycket om staden Pompeji", skriver Biblioteket Emmaboda Kommun om Tillbaka till Pompeji

"Jag gillade den här boken jättemycket, men så är jag ju också svag för historiska romaner i vanliga fall. Sätt böckerna i händerna på era elever eller barn, de kommer att lära sig massa!" skriver Fröken Nina om Tillbaka till Pompeji

"Boken är spännande, sorglig och rolig, så den täcker in många känslor och upplevelser, samtidigt som man lär sig en hel del", skriver Franz i England om Tillbaka till Pompeji

"Denna bokserie är helt underbar..."skriver Julia Hjalmarsson

"Som alltid är Kim M Kimselius böcker otroligt välskrivna och intressanta. De är mycket lärorika och jag tror att många ungdomar lär sig historiska händelser på ett lättsamt och givande sätt, genom att läsa Kims böcker. Egentligen vore de perfekta som undervisningslitteratur i historia för mellanstadiet. Jag tror barn lär sig bättre om texten är spännande skriven. ... Alla böcker som jag läst av Kim M. Kimselius håller samma höga klass och denna är inget undantag.Som vuxen har man nog precis lika mycket glädje av att läsa hennes böcker som ungdomarna har. Den värdefulla faktadelen i slutet av boken är mycket läsvärd. Det kan inte annat än bli full pott igen" skriver Kristina Simars Bokblogg

"Detta är debutboken som Kim M. Kimselius gjorde dundersuccé med julen 1997 och gav henne smeknamnet 'Blekinges Astrid Lindgren'."

Kim M Kimselius historiska äventyrsberättelser om Theo och Ramona är mycket populära och översatta till sex språk. Böckerna är fulla av fakta, samtidigt som de är spännande och svåra att lägga ifrån sig. Dessutom avslutas varje bok med en gedigen faktadel. Många skolor använder Kimselius böcker som temaböcker.

Utdrag ur Tillbaka till Pompeji:
Ramona kände mannens grepp hårdna runt sin arm och insåg att allt var för sent. Hon skulle aldrig undkomma det inferno som väntade invånarna i Pompeji. Även hon skulle bli ett av alla de gipsavtryck hon tidigare sett på museet!
Hon höjde huvudet och såg in i mannens kalla ögon. Ett sting av rädsla for igenom henne. Theo, var är du? Kom och hjälp mig! Skrek det tyst inom henne. Mannen drog upp läpparna till ett hånfullt leende. Han såg så hård och skoningslös ut att hennes ben började skaka.
Ramona försökte sig på ett blidkande leende. Det fick bara mannens ögon att tindra av glädje och han log brett. Men det var inget vänligt leende.
Det här var ingen person man ville möta ensam en mörk kväll, och ändå var det precis vad hon hade haft oturen att göra. Ramona svor över att hennes skolklass bestämt sig för att resa till Pompeji. Hon var arg för att hon blivit förflyttad i tiden. Arg för att hon gått ut genom en port som hon mycket väl hade vetat var fel port. Men mest av allt var Ramona arg på sig själv för att hon just nu var så förskräckligt rädd.
Mannen såg forskande på Ramona. När han rynkade pannan såg han ännu bistrare ut och det var knappt Ramona lyckades få fram några ord till svar.
Ja-ag var bara på-på väg sa Ramona innan hennes röst bröts totalt. Och vad skulle hon förresten ha sagt? Förklarat allt för den här främmande mannen, eller hittat på en trovärdig lögn?
Mannen tittade lite småflinande på henne. Jaså! Det är till att ha tappat talförmågan. Ja du får väl ta och följa med mig då, så ska vi se om du återfår den till slut.
Med ett fast grepp om Ramonas arm började mannen dra henne med sig utmed sandstranden, bort mot de ruffiga husen. Det mörknade hastigt nu och innan de hade hunnit fram hade det blivit alldeles mörkt.
Det hastigt fallande mörkret kändes olycksbådande, Speciellt när hon hade sällskap av en sådan här en
Ramona släpades hjälplös med genom de trånga, mörka gränderna och knuffades till slut in genom en smal dörr. Rummet hon kom in i var nästan alldeles mörkt. Det hon såg där inne, när ögonen hade vant sig vid mörkret, verkade inte lovande.

 • Författare: Kim M Kimselius
 • Format: Inbunden
 • Upplaga: 2
 • ISBN: 9789197124034
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 188
 • Utgivningsdatum: 2004-08-15
 • Del i serien: Theo och Ramona
 • Läsordning: 1
 • Förlag: Roslagstext

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: