bokomslag Tänka, rätt & fel : hur du undviker vanliga tankefel och använder hjärnan bättre
Psykologi & pedagogik

Tänka, rätt & fel : hur du undviker vanliga tankefel och använder hjärnan bättre

Jens Bäckbom

Flexband

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 208 sidor
  • 2017
I tider präglade av envis faktaresistens, brist på källkritik och snäva åsiktskorridorer är det viktigare än någonsin att tänka kritiskt och skilja på åsikter och fakta. I boken Tänka, rätt & fel lär du dig undvika de vanligaste tankefällorna.

Vår hjärna utvecklas oavbrutet. Men evolutionen går frustrerande långsamt. Förmågor som tidigare hjälpte oss att undkomma sabeltandade tigrar är inte alls lika användbara på kontor eller i bilkö. Trots det envisas hjärnan med att i tid och otid välja stenåldersreaktionen att vilja fly eller fäkta. Och de förmågor som vi i dag verkligen skulle behöva lyser ofta med sin frånvaro. Hjärnan är till exempel inte alltid så vass på att tänka kritiskt, den har svårt att hantera statistik, är gärna överdrivet kategorisk och fyller glatt i information som saknas för att få vår världsbild att gå ihop. Men den goda nyheten är att det går att fixa eller i alla fall justera lite.

I Tänka, rätt & fel presenterar Jens Bäckbom det självständiga tänkandets grundstenar, som logik, samband och resonemang under osäkerhet. Fokus ligger på vanliga misstag och belyses av frågor som: När bör man satsa på att köpa en lott? Hur kommer det sig att så många vill dricka samma kaffe som George Clooney? Och varför är det inte nödvändigtvis 50 procents chans att vinna när man väljer mellan de båda alternativen vinst och förlust?

Boken innehåller även checklistor som hjälper dig när du resonerar, fattar beslut och tar övervägda risker i olika sammanhang.

JENS BÄCKBOM är civilingenjör i teknisk fysik och civilekonom. Han driver till vardags ett företag inom business intelligence, undervisar ibland i matematik och programmering och har ett stort intresse för livslångt lärande.
  • Författare: Jens Bäckbom
  • Format: Flexband
  • ISBN: 9789187905599
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 208
  • Utgivningsdatum: 2017-03-07
  • Förlag: Roos & Tegnér

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: