bokomslag Svenska ostar
Mat & dryck

Svenska ostar

Katja Palmdahl Larsson Joakim,

Inbunden

199:-

Boken är slut online

  • 72 sidor
  • 2010
Kända ostklassiker recept och inspiration Svenskarna tillhör de mest ostälskande i världen. Och det är framför allt hårdost vi äter. Vi använder ost i matlagningen, vi äter ost som dessert och förstås på brödet. Den här boken bjuder på recept och inspiration för att lyckas med ost i husmanskost, i internationella osträtter, i picknickmat, i smårätter och till finare middagsbjudningar. Recepten bygger på de fem svenska klassikerna Grevé, Herrgård, Präst, Hushållsost och Svecia. Här finns recept för festligheter som gratinerade havskräftor och S.O.S, Smör, Ost och Sill. Rätter som pesto, lasagne och caesarsallad får ett lyft med lagrad svensk hårdost. Här finns picknickmackan, ostbrickan och plockmaten. Nya och moderna kreationer varvas med det traditionella. I boken berättas också om den intressanta historien bakom ostarna. Du får även fakta och tips om svensk hårdost. Varför heter det Svecia? Vilket är sambandet mellan osten Präst och prästen, en kyrkans man? Varför gråter osten när den åldras? Hur stora pipor ska det vara i en Grevé
  • Författare: Katja Palmdahl, Larsson Joakim
  • Formgivare: Lisa Kullberg
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789153434320
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 72
  • Utgivningsdatum: 2010-01-08
  • Förlag: Massolit Förlag

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: