bokomslag Supersnacks och fler smarta sötsaker
Mat & dryck

Supersnacks och fler smarta sötsaker

Ulrika Hoffer

Inbunden

59:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 83 sidor
  • 2017
Snacks och sötsaker har en förmåga att slinka ner då och då. När vi myser i soffan på fredagskvällen, när vi behöver snabb energi, när vardagen går på högvarv och vi inte riktigt hinner laga och äta riktig mat. Eller när suget efter något sött eller salt helt enkelt bara smyger sig på.
Det är lätt att få dåligt samvete. Kex, mackor, chips, glass eller choklad är gott och enkelt, javisst, men inget kroppen har någon direkt glädje av på längre sikt.
Den här boken vänder sig till dig som har tröttnat på att fylla på med macka och yoghurt och som vill begränsa hela familjens intag av ostbågar, potatischips, godis, traditionella kakor eller snabbmat.
Supersnacks och fler smarta sötsaker erbjuder något nytt här hittar du fräscha och roliga recept på nyttigare godsaker för fredagsmyset eller mellanmålet en stressig vardag.
Boken innehåller cirka 70 recept som alla är baserade på sunda ingredienser i kombinationer som ger smakupplevelser långt utöver det en näve nötter, en morot eller en frukt kan ge. Alla supersnacks ger dig viktiga proteiner, nyttiga fibrer, sunda fetter, vitaminer, mineraler och antioxidanter istället för onödigt socker och dåliga fetter.
Alla recept är fria från mjölkprodukter, vetemjöl och tillsatt socker.

Några exempel på recept ur boken:
Mandelkex med rosmarin
Banan- och chokladgranola
Lingon- och ingefärsbowl
Raw äppelkompott med salt kolasås
Peanut treats
Lavendel- och citronpaj
Müslibars med blåbärssylt och smultopp

ULRIKA HOFFER är kostrådgivare, journalist och författare till Råsmart familj (utsedd till Årets måltidslitteratur 2011) och Smarta sötsaker, som översatts till fem språk. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med den mycket uppskattade Good Mood Food (2015). Hon föreläser flitigt och håller även matlagningskurser.

#Boken passar utmärkt för alla som vill baka lite mer hälsosamma och allergivänliga snacks och sötsaker av lättillgängliga ingredienser."
Linda Ljungskog, BTJ

  • Författare: Ulrika Hoffer
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789174617191
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 83
  • Utgivningsdatum: 2017-03-03
  • Förlag: Lind & Co